Nieuwsarchief

Power Tools Distribution groeit en automatiseert met OLS Customs van Organi

Atlas Copco Power Tools Distribution (PTD) inversteert fors in het vereenvoudigen en automatiseren van processen om zijn operaties winstgevender te maken en zijn klanten een meerwaarde te bieden.

In zijn voortdurende zoektocht naar een competitive edge, naar manieren om zijn operaties winstgevender te maken en zijn klanten een meerwaarde te bieden, investeert PTD fors in het vereenvoudigen en automatiseren van zijn processen: douaneaangiften, shippinginformatie, truckregistratie, proof of delivery… Alles moet gebeuren met zo weinig mogelijk menselijke tussenkomst. En om die stap te zetten, ging PTD concreet op zoek naar een nieuw elektronisch aangiftesysteem voor alle douaneformaliteiten.

Na een tender koos PTD uiteindelijk voor OLS Customs van Organi, een systeem voor de automatisering van PLDA- en NCTS-aangiften. De implementatie van OLS Customs verliep gefaseerd. Er werd gestart met de douaneaangiftes voor PLDA en NCTS. Daarna ontwikkelde Organi speciaal voor PTD een custom-built ‘Intelligent Stock Allocation’ module.

Intelligent Stock Allocation zorgt voor de fiscale optimalisatie van stock. De module kiest, in functie van de bestemming van de goederen, automatisch de meest voordelige voorraadlijnen, zodat zo weinig mogelijk invoerrechten en BTW moeten betaald worden.

Zijn de goederen voor de EU bestemd? Dan wordt altijd eerst vrije stock (waarop al invoerrechten zijn betaald) geselecteerd. Ligt de bestemming buiten de EU? Dan selecteert het systeem eerst de bonded stock (waarop nog geen invoerrechten zijn betaald) met de hoogste douanewaarde. Zo levert de Intelligent Stock Allocation module PTD een aanzienlijk financieel voordeel op.

Contact: Kristof Poulain, Business Unit Manager Logistiek.

Externe bron: http://www.dvo.be/artikel/51984-power-tools-distri...
Alle nieuwsberichten