Nieuwsarchief

DEJOND heeft ingetekend voor het ERP systeem van Organi

DEJOND, een gespecialiseerde groothandel in non-ferrometalen, bouwsystemen, blindklinkmoeren en andere bevestigingssystemen, heeft recent ingetekend voor het ERP systeem van Organi.

DEJOND is actief binnen vier verschillende domeinen: distributie van non-ferrometalen, systemen voor architectuur en bouw, bevestigingssystemen en de productie en verkoop van Tubtara® blindklinkmoeren. Hoe verscheiden ook, de vier afdelingen van DEJOND werken rond eenzelfde bedrijfsfilosofie waar de behoeften van de klant, kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit centraal staan. De onderneming stelt zo’n 90 mensen te werk.

De directie van DEJOND is terecht trots op de technologie van de onderneming, maar de berg formaliteiten waaraan de onderneming dagelijks mee geconfronteerd wordt, is problematisch geworden. “Vandaag de dag zijn we meer bezig met de administratie dan met de eigen productie”, aldus de directie. Ook voldoet het huidige ERP-systeem niet meer aan de noden en de complexiteit van het bedrijf, waar de verschillende afdelingen optimaal en efficiënt moeten kunnen samenwerken. De lacunes in het huidige systeem leiden tot heel wat tijdverlies en inefficiëntie.

Het volledig in huis ontwikkelde ERP-systeem moest vervangen worden door één geïntegreerd ERP-systeem dat de volledige business van de onderneming kan ondersteunen.

Joost Romanus, Project Manager bij DEJOND, verwacht veel van het nieuwe ERP systeem van Organi. “Het nieuwe systeem moet zorgen voor het stroomlijnen & optimaliseren van alle kernprocessen binnen het bedrijf: gaande van aankoop en verkoop, tot een verbeterde productie & product lifecycle management, de boekhouding en klantenservice.“

DEJOND heeft daarom gekozen voor ORDAS (Organi Distribution and Administration System), een volledig geïntegreerd systeem dat totale controle geeft over de orders van de klanten, een geïntegreerde CRM-applicatie, de beschikbaarheid van een digitaal archief, een aparte module voor klachtenbeheer, een grafische planningstool, een productiemodule en een tool voor het beheer van eigen assets en volledige integratie met Microsoft Office producten.

Via de mobile app kunnen alle financiële en operationele gegevens van klanten en leveranciers geconsulteerd worden en kunnen bezoekverslagen online beheerd worden.

Daarnaast kiest DEJOND ook voor ORAS, de applicatie voor boekhouding en finance van Organi, die naadloos aansluit bij ORDAS.

De toepassingen zijn ontwikkeld met state-of-the-art technology van Progress.

De voorgestelde oplossingen van Organi zijn volledig ontwikkeld voor gebruik op Microsoft Windows platform. Alle toepassingen zijn voorzien voor gebruik op virtuele servers, die al dan niet in een redundante (failover) opstelling geconfigureerd zijn.

De implementatie is voorzien voor begin 2016.

Externe bron: www.madeinantwerpen.be
Alle nieuwsberichten