Nieuwsarchief

CROS en elektronische facturatie met de overheid

Voor onze TAGOR III toepassing voor Gerechtsdeurwaarders zullen we spoedig 2 nieuwe modules uitrollen.

CROS

SAM-TES heeft recent informatie doorgestuurd mbt de nieuwe applicatie Cros (centraal register voor de invordering van onbetwiste geldschulden). Deze zal vermoedelijk van start gaan op 22 of 23/6 en de webapplicatie zal rond diezelfde periode beschikbaar zijn.
Ze hebben ons ook laten weten dat vanaf die datum de webapplicatie beschikbaar zal gesteld worden.
Wij hebben op 8/6 een eerste technische beschrijving gekregen omtrent de mogelijke elektronische uitwisseling van gegevens met dit platform. Verder hebben ze ons uitgenodigd op 16 en 17/6 om deze elektronische uitwisseling en de webapplicatie verder toe te lichten.
Wij raden iedereen die hiermee van start wil gaan dan ook ten stelligste aan om zich in te schrijven in de algemene sessie van SAM-TES omtrent deze nieuwe applicatie.U kunt zich hiervoor inschrijven op de website van SAM-TES via deze link.
Organi zal alles in het werk stellen om voor de kantoren die hierin geïnteresseerd zijn zo spoedig mogelijk een module met elektronische uitwisseling te voorzien.

Elektronische facturatie met de overheid

De federale overheid heeft laten weten dat vanaf 1/1/2017 enkel nog elektronische facturen zullen worden aanvaard. De meeste onder u maken vandaag reeds facturen op aan parketten, RSZ, Vlabel of andere overheden en dus zal dit ook de nodige gevolgen hebben voor u. De overheid zal een webapplicatie voorzien voor het indienen van dergelijke facturen via dewelke facturen manueel kunnen worden ingebracht. Ze zullen echter ook voorzien in een elektronische facturatie uitwisseling.
Meer informatie hieromtrent vindt u ook via deze link.
Ook hier wil Organi voor de geïnteresseerde kantoren de nodige tools voorzien.

Hoe inschrijven voor 1 of beide modules?

Mogen wij u vriendelijk verzoeken ons via email te informeren of u wilt intekenen voor deze modules.
Wij zullen de geïnteresseerde kantoren dan ook verder informeren over concrete timings voor de ontwikkeling van de nieuwe modules.

Alle nieuwsberichten