Nieuwsarchief

40 jaar IT ... Een terugblik op een rijkgevulde carrière

Geert Grauwet 40 jaar actief in IT

Geert Grauwet, CEO van Organi, is sinds 1 oktober 2015 40 jaar actief in IT. Een ideale gelegenheid om even terug te blikken op een rijk gevulde carrière.

Grauwet’s carrière startte 3 decennia geleden bij Organi. Organi is sindsdien altijd in staat geweest om zich succesvol aan te passen aan de steeds veranderende marktomstandigheden.

Geert Grauwet is een typische ondernemer die steeds met beide voeten op de grond blijft en slaagde er zo in op een bijzonder mooie carrière uit te bouwen.

Een korte terugblik op een ellenlange periode van 40 jaar IT…

Hoe het begon ...

Grauwet (62 jaar), getrouwd en vader van drie kinderen, studeerde in 1975 af als Handelsingenieur Beleidsinformatica aan de universiteit van Leuven.

Hij startte zijn carrière als ‘residentieel vertegenwoordiger’ bij één van de grootste computer constructeurs, namelijk Burroughs te Kortrijk. Daar was hij verantwoordelijk voor zowel de prospectie, de verkoop, de installatie, de programmatie als de opleiding. Een ideale leerschool voor zijn verdere carrière, zo blijkt…

In november 1977 werd hij gepromoveerd tot verkoopdirecteur in het filiaal van Antwerpen.

In 1978 werd hij gepromoveerd tot agentschapsdirecteur en stond hij aan het hoofd van het volledige agentschap, inclusief de lokale technische dienst. Hij had zijn team toen inmiddels uitgebreid tot 27 medewerkers.

Sinds de start van zijn professionele loopbaan in 1975 tot 1985, had Grauwet al enkele mooie realisaties op zijn naam staan. Zo werd hij tijdens de eerste 10 jaar van zijn carrière al 4 keer benoemd tot ‘best branch manager’ in België en 2 keer tot ‘best branch manager’ in Europa.

In die periode ging hij ook op zoek naar derde partijen die de software konden leveren in onderaanneming. Zo kwam hij terecht bij Organi…

Spectaculaire groei

In 1985 stapte Grauwet in bij Organi. Als pioneer in de sector, was hij ook één van de eersten die een totaaloplossing (hardware én software) aanbood aan zijn cliënteel. Bij zijn overgang van Burroughs naar Organi kon hij 90% van het hardware cliënteel overtuigen om mee de stap naar Organi te nemen, wat een aanzienlijke meerwaarde betekende voor het bedrijf. Tien jaar later - in 1995 – naam hij ook de technische dienst van Burroughs over.

Grauwet wist op 10 jaar tijd de omzet van 240K euro op te krikken tot 3 miljoen euro en bouwde het bedrijf uit van 8 naar 27 medewerkers.

Groeistrategie

Tot voor 1995 bood Organi diensten aan alle mogelijke bedrijven.

In 1995 besliste Organi echter een andere koers uit te varen en zich toe te spitsen op vier marktsegmenten, met name gerechtsdeurwaarderskantoren, accountantskantoren, handelsbedrijven en logistieke dienstverleners. Deze 4 pijlers zijn vandaag nog steeds de doelgroepen van het bedrijf.

In datzelfde jaar ging het bedrijf een strategische partnership aan met haar ontwikkelpartner Progress.

Sinds die tijd is het bedrijf stelselmatig verder uitgegroeid tot wat het vandaag is: een financieel gezond, autonoom IT bedrijf , bestaande uit een enthousiaste ploeg van 75 medewerkers, met een omzet van 8 miljoen euro….

“Mede dankzij onze ontwikkelpartner Progress worden onze processen en toepassingen steeds professioneler. De veranderende business modellen en noden met sterke focus op mobile en webtoepassingen, brengen ook nieuwe uitdagingen voor ons mee. “

Tot op heden spitst Organi zich nog steeds toe op het aanbieden van totaaloplossingen (software, hardware en diensten) voor kleine, middelgrote tot grote ondernemingen.

Toekomstperspectief

“We streven ernaar de beste dienstverlener te zijn in onze sector. Dat we daar behoorlijk goed in slagen, getuigen onze 100-den tevreden klanten die steeds in aantal en anciënniteit blijven groeien“ , aldus Grauwet. “Organi werft ook voortdurend nieuwe, hoog opgeleide werknemers aan. Een essentiële eigenschap is dat deze kandidaten een doorgedreven motivatie tonen en een passie hebben voor IT. Ze moeten uitblinken, net als de diensten die wij aanbieden”, aldus Grauwet.

Externe bron: www.madeinantwerpen.be
Alle nieuwsberichten